“2020 en iyi WordPress eklentileri” temalı yazımızın ikinci bölümü ile karşınızdayız. 24 Şubat 2020 tarihinde yayımladığımız “2020 Yılında Kazancınızı Artırmak İçin Kullanmanız Gereken 10 WordPress Eklentisi – 1.Bölüm” isimli makalemiz oldukça rağbet gördü. Sizi ve cebinizi düşünen bir platform olarak bu yazımıza gösterdiğiniz ilginin karşılığını vermek istiyoruz.
Hatırlayacağınız üzere ilk yazımızda özellikle e-ticaret tabanlı internet sitelerinin çok işine yarayacak olan WordPress eklentilerinin üzerinde durduk. Bu yazımızda da sizin kârınızı artıracak olan WordPress eklentileri sizi bekliyor.
İçindekiler
2020 En İyi WordPress Eklentileri – 2.Bölüm
1. RafflePress
Sosyal medyada kendi sayfasının (kendi internet sitesinin) takipçi sayısını artırmak isteyen kişilere bu çekiliş eknlentisini tavsiye ediyoruz. Zira çekilişler size bir anda binlerce ziyaretçi kazandırabilir. Ayrıca sitenize e-posta aracılığı ile abone olanlar da bundan böyle diğer yeni fırsatları kaçırmamak için internet sitenizi daha çok takip edecek.
“Sürükle ve bırak” yapısına sahip olan RafflePress, bünyesine hazır çekiliş (hediye) şablonları barındırıyor. Önceden denenmiş ve onaylanmış olan bu şablonlar, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. RafflePress ile oluşturulan çekilişlere katılmak isteyen bir kullanıcı, kendi e-posta adresini bu sisteme eklemek zorunda. Böylece e-posta abonelerinizin sayısı artacak.
Tasarladığınız çekilişlerin katılım şartlarını siz de belirleyebilirsiniz. Örneğin bir kullanıcıdan sizin hazırladığınız bir çekilişe katılabilmesi adına hem e-posta adresini sisteminize eklemesini hem de sosyal medya hesaplarınızı takip etmesini isteyebilirsiniz.
RafflePress’in bir diğer güzel yanı ise internet sitenizde düzenlediğiniz çekilişlerin sosyal medyada paylaşılmasına imkan vermesidir. Bu bağlamda kullanıcılara sunduğunuz çekiliş şartlarının arasına şunu da ekleyebilirsiniz: “Çekilişimize katılmak için bu çekilişi sosyal medya profilinde paylaş!“.
Bir kişi çekilişinizi paylaşır ve o çekiliş başkalarına da, tıpkı gülmek gibi, pozitif bir şekilde bulaşır. Ağızdan ağıza konuşulan çekilişleriniz, marka bilinirliğinizi artırır. Son olarak bu araç sayesinde sosyal medya profillerinizi WordPress’in popüler form eklentileri, tüm popüler pazarlama platformları ve müşteri ilişkileri sistemleri ile birleştirebilirsiniz.
Bu yazılımın iki sürümü mevcut: RafflePress Lite ve RafflePress Pro. Lite sürümü ücretsiz ancak Pro sürümü daha çok işlevsel özelliğe sahip.
2. CSS Hero
WordPress temaları, internet sitenizin görsel görünümü için stil şablonlarından (CSS) yararlanır. Kullandığınız temayı özelleştirmek istiyorsanız stil şablonlarını kullanmayı öğrenmelisiniz. Bu şablonları kodlamayı öğrenmek uzun süren bir süreçtir.
CSS Hero, herhangi bir WordPress temasını tek bir kod satırı bile yazmadan özelleştirmenizi sağlayan bir WordPress eklentisidir. CSS Hero’nun özel şablonlar oluşturmanıza yardımcı olan BeaverBuilder (kendisinden birinci bölümde bahsettik) gibi bir sürükle ve bırak sistemine sahip olmadığını belirtelim.
Son olarak bu eklenti, herhangi bir WordPress temasını sadece birkaç dakika içerisinde istediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlıyor.
3. SeedProd
SeedProd, internet sitenizi bakıma aldığınızda ziyaretçileriniz için özel ve şık bir sayfa hazırlamanıza yardımcı olur. Bu sayfa, ziyaretçilerinize “sayfanızın yakında tekrar aktif edileceğini” anlattığınız bir sayfa olarak öne çıkar.
Ayrıca SeedProd; posta pazarlama hizmetlerinizin, geri sayım sayaçlarınızın ve sosyal medya profillerinizin birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan şablon özelliklerine de sahip.
4. LearnDash
Öğrenme yönetimi sistemlerinin (LMS) popülerliği gittikçe artıyor. Bu bağlamda LearnDash, WordPress tabanlı internet sitenizden çevrim içi kurslar oluşturmanız ve onları satmanız için en iyi WordPress LMS eklentilerinden biridir.
LearnDash kullanımı oldukça kolay olan bir yapıya sahip. Sürükle ve bırak sistemi sayesinde derslerinizi, sınavlarınızı ve ödev yönergelerinizi çok hızlı bir şekilde sisteme ekleyebilirsiniz.
5. G Suite
G Suite; e-posta yazma, doküman hazırlama, e-tablo üretme ve benzeri uygulamaların bulunduğu bir paket yazılımıdır. Google tarafından oluşturulan bu paket yazılım, Microsoft Office uygulamalarının ve Gmail servisinin birleşimidir. Bu bağlamda daha işlevsel ofis uygulamaları ve daha kolay bir kullanım sizleri bekliyor.
Yazılım lisanslarından, üst düzey donanımlardan, bilişim teknolojileri personellerinden, yedeklemeleri yönetimi sistemlerinden ve daha pek çok maliyet kaleminden kurtulmanızı sağlayan G Suite, kendi işinizin alan adını Gmail içerisinde kullanabilmenize olanak tanıyor.
6. SEMRush
SEMRUSH, dijital pazarlama uzmanları ve işletme sahipleri için en kapsamlı pazarlama araçlarının bulunduğu bir araçtır. Bu eklentide arama motoru optimizasyonunuzu, sosyal medya tanıtımlarınızı, içerik stratejilerinizi ve halka ilişkiler için hazırladığınız planlarınızı geliştirmek için benzersiz seçenekler yer alıyor.
Ayrıca rakipleriniz hakkında kıymetli ve istatistiksel bilgilere (rekabet istihbaratı) ulaşabilirsiniz. Rakipleriniz ne kadar satış yapıyor, hangi anahtar kelimelerde arama hacmini genişletiyor ve sektörünüzde size tehdit olabilecek olan ufak şirketler kimler? Bu soruların cevabı SEMRush’ın kendisinde mevcut. Böylece sektörünüzde öncü marka olabilirsiniz.
Bu eklentinin diğer yararları şu şekilde:
- Stratejik anahtar kelime araştırması
- Başka bir siteye emanet edilen bağlantıların denetimi (backlink)
- Markaların hareketlerini gözetleme
- Sosyal medyada en çok ilgi gören gönderileri tespit etme
- Reklam stratejisi analizi yapma
7. LiveChat
LiveChat, işletmeler ve e-ticaret tabanlı internet siteleri için en iyi canlı sohbet destek yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanımı oldukça kolay olan bu canlı sohbet uygulaması, onlarca özelleştirme seçeneğini bünyesinde barındırıyor. Buna ek olarak LiveChat’in kurulumu da oldukça basit.
Ayrıca kendisinin mobil bir uygulaması da mevcut. Böylece ziyaretçilerinize her an ulaşabilirsiniz. Müşteri ilişkileri yönetimi sistemleri ve diğer araçlar ile birlikte kullanılabilen LiveChat, hızlı olması sayesinde mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
8. Pretty Links Pro
Pretty Links Pro, WordPress için en iyi bağlantı yönetimi eklentilerinden biridir. Satış ortaklıklarınızı kolay bir şekilde yönetmenizi sağlayan bu eklenti, aynı zamanda satış ortaklıklarınız için oluşturulan bağlantı adreslerinin (link) kıs ve akılda kalıcı olmasını sağlar.
Satış ortaklığı modelini kullananlar dışında işletme sahiplerinin ve internet aracılığı ile bir bilgisayara veya benzer bir elektronik cihaza yüklenebilen (indirilebilen), belli bir konu veya çeşitli konular etrafında işlenen ve genellikle bir seri halinde yayımlanan dijital bir ses dosyasını (podcast) yönetenlerin dostu olan Pretty Links Pro, kullanış açısından kendi sektörünün en hızlılarından.
Shared Counts, internet sitenize sosyal paylaşım düğmeleri (butonları) eklemenizi sağlayan en iyi WordPress sosyal medya eklentisidir. Ayrıca sosyal medya sayfalarınız ile alakalı bilgileri de Shared Counts sayesinde sitenize ekleyebilirsiniz.
Bu ücretsiz eklenti, bu hizmeti sağlayan başka birçok ücretli yazılım olsa da, kod kalitesi ve istikrarlı performans konusunda en verimli eklentilerin başında geliyor. Eğer bir internet sitesini yönetmek konusunda henüz çok tecrübeli değilseniz, Shared Counts için hazırlanan arayüz sizin işlerinizi kolaylaştıracak.
Son olarak bu yazılımın geliştiriciler için de verimli bir yazılım olduğunu belirtelim.
Sitenizin üst kısmına veya alt bölümüne tanıtımlar için size verilen reklam kodlarını ya da Google’dan aldığınız doğrulama kodlarını eklemeniz gerekebilir. Normal şartlarda bu işlemlerden birini yapabilmeniz için tema dosyasınızı düzenlemeniz gerekir.
Bu düzenleme işlemi için ise bir temanın nasıl düzenlendiğini bilmelisiniz. Tam da bu noktada yardımınıza koşan Insert Headers and Footers, tema dosyanızı sizin yerinize düzenliyor.
İlginizi Çekebilecek Olan Diğer Kazançlı Yöntemler
- Contact Form 7 için SMTP E-Posta Ayarları Nasıl Yapılır?
- Blog Nasıl Açılır? 2020 Ücretsiz Rehber | Sıfırdan Adım Adım Blog Açmak
- WordPress Multisite Nedir ve Kurulumu Nasıl Yapılır?
- E-Ticaret SEO Anahtar Kelime Hedefleme ve Sayfa Optimizasyonu
- Web Sitesi Trafiğinizi Anında Artırmanın 10 Temel Yolu!
2020 en iyi WordPress eklentileri – 2.Bölüm isimli yazımızı nasıl buldunuz? Sizin bu listeye eklemek istediğiniz başka WordPress eklentileri var mı? Varsa merakla bekliyoruz!
Teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş
Rafflepress eklentisini deneyeceğim. Teşekkürler.
güzel bir paylaşım olmuş
Öncelikle mrh İnternet de dolaşırken siteye denk geldim güzelden öte site hiç karmaşık değil ne arasan ne tür bilgiye ihtiyacım varsa yerli yerinde yapılmış acıklayıcı ve anlaşılır olmuş hassaten emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim başarınız daim olsun saygılarımla selamlıyorum Kemal
Blogger kullanıcısıyım ancak yine de bilgiler için teşekkür ederim düzenli olarak böyle bilgi yazılarını okuyup öğrenmek gerek