Son günlerde yeni kullanıcıların “WordPress admin paneline nasıl girilir?“, “WordPress admin paneline giremiyorum!“, “WordPress admin paneli açılmıyor!” gibi çeşitli aramalar yaptığı biliniyor. Bu bağlamda biz de bu tür sorunları çözmek adına bir yazı hazırladık.
Eğer bu sektörde yeni bir kullanıcıysanız ve WordPress admin paneline girmek için gerekli olan bağlantı adresini nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız size yardımcı olacağız. WordPress admin paneline girmenin çeşitli yollarını öğreneceksiniz. Böylece çalışmalarınıza bir an önce başlayabileceksiniz.
İçindekiler
1. WordPress Admin Paneline Nasıl Girilir?
WordPress paneline girmek için neden bir bağlantı adresine ihtiyaç var?
WordPress’in arayüzüne ulaşmak için ilk önce www.siteadiniz.com/admin/, www.siteadiniz.com/login/, http://siteadiniz.com/wp-login.php veya http://siteadiniz.com/wp-admin gibi seçenekleri denemelsiniz.
“Siteadiniz”, sitenizin adını temsil ediyor. Bu kısma sitenizin alan adını yazmalısınız. Bu adreslerin işlevsel bir şekilde çalışması için WordPress sisteminin FTP altyapınızda önceden kurulmuş olması gerekiyor. Bundan emin olmak için bize mesaj atabilirsiniz.
Eğer WordPress sisteminizi bir alt alan adına (sub-domain) kurduysanız WordPress paneline girmek için şu adresleri kullanmalısınız: http://subdomain.example.com/login/, http://subdomain.example.com/giris/ veya subdomain.example.com/wp-login.php. “Subdomain”, tıpkı example.com gibi, sitenizin alt alan adını temsil ediyor.
2. WordPress Admin Panelinin Bağlantı Adresini Nasıl Hatırlayacağım?
Eğer WordPress arayüzüne girmek için kullandığınız panelin bağlantı adresini hatırlamakza zorlanıyorsanız o halde bu bağlantı adresini İnternet tarayıcınızda bulunan “sık kullanılan siteler” kategorisine ekleyin.
Bu yöntemin dışında WordPress arayüzüne girmenizi sağlayan bu adresi sitenizin alt kısmına, sitenizin yan tarafına veya sitenizde bulunan menüye ekleyebilirsiniz. Bunu yapmanın iki yolu var: Giriş bağlantınızı menünüze eklemek ve Meta isimli aracı kullanmak.
Giriş bağlantınızı menünüze eklemek için Görünüm > Menüler sekmesine gelin. Burada bir yazıya bağlantı ekleme işlemini gerçekleştireceğiz. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz “URL” ve “Link Text” (sizde muhtemelen Türkçe sürümü bulunuyor ancak mantık aynı) kısımlarını şu şekilde kullanacaksınız: URL —> Giriş panelinizin bağlantı adresi | “Link Text” —> Bu bağlantı adresini hangi isim ile anmak istediğiniz.
Örnek: Ana sayfa
Ana sayfa kelimesine sitemizin ana sayfasını ekledik. Siz de “Giriş adresim!” şeklinde bir isim kullanabilir ve bu isme panelinizin bağlantı adresini atayabilirsiniz. İşlemleriniz bittikten sonra “Kaydet!” yazısına tıklamayı unutmayın.
Meta aracı da sizin kendi arayüzünüze ulaşmanızı sağlar. Meta aracını, Görünüm > Widgetlar kısmından sitenizde yer alan temanın yan tarafına çekebilirsiniz. Ayrıca bu araçlar (widget) sayesinde bağlantı adresinizi sitenizin alt tarafına da ekleyebilirsiniz. Zira seç ve sürükle mantığı oldukça kolay.
3. Beni Hatırla / Şifremi Hatırla Seçeneğini Kullanmak
Eğer size verilen şifre veya sizin belirlediğiniz şifre çok karmaşık ise bu seçeneği kullanabilirsiniz. Bu sayede şifrenizi her seferinde yazmak zorunda kalmazsınız ancak şifrenizi başka bir yere not etmekte fayda var.
Zira bu şifreyi unuttuğunuzda onu e-posta adresiniz ile de kurtaramazsanız canınız çok sıkılabilir. Bu seçeneği kontrol etmeyi unutuyorsanız “Beni Her Zaman Hatırla” / “Always Remember Me” eklentisini kullanabilirsiniz.
4. WordPress Giriş Formunu Kenar Çubuğuna Eklemek
Eğer sitenizde birden fazla yönetici kullanıcı varsa giriş işlemlerini kolaylaştırmak adına sitenizin sol veya sağ tarafına 1 adet giriş formu eklemek verimli bir sonuç elde etmenizi sağlayacak. Zira vakit kaybını önlemiş olacaksınız. Bunu yapmak için size “Theme My Login” isimli eklentiyi veya “WPForms” isimli yazılımı öneriyoruz.
Böylece kendi giriş formunuzu oluşturabilirsiniz ve hatta bu formun tasarımını siz hazırlayabilirsiniz. Bu sayede benzersiz bir tasarım ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
Çok kaliteli bir yazı olmuş çok teşekkürler
WordPressle yeni tanışıyorum yararlı bilgi oldu teşekkürler.