
Pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi tüm ürünlere yansıması ile fiyatlar her geçen gün artmaktadır. İnsanların sürekli kapalı mekânlarda kalmaları, boş zamanın fazla oluşu gıda tüketimine zorladı. Kuruyemiş ürünlerine olan talep fiyatları da yukarı yönde etkiledi. Yatırımcılar için fiyatlarda yaşanan avantaj birçok yatırımcıyı kuruyemiş dükkânı açma düşüncesini ön plana çıkarmıştır.
Ürünleri gerekli koruma yöntemleri geliştirildiğinde çabuk bozulma riski ortadan kalkmış olur. Müşteriye satılan bayat ürün, o müşterinin tekrar gelmesini önler. Sürekli taze ürünler müşteriye sunulursa devam etme şansı artmış olur.
İçindekiler
Kuruyemiş Dükkânı Nasıl Açılır?
Ticari faaliyete karar verildiğinde ilerleyen zamanlarda yol haritasını sermaye belirler. Kuruyemiş dükkânı açmak için öncelikle sermaye olarak konulacak tutara göre hareket edilmelidir. Açılacak işyeri konum gereği önemli bir yerde ise sermaye tutarı değişecektir. Müşterilere sunulacak ürünlerin tedarik edilmesi bilinen markaların tercih edilmesi gibi birçok husus göz önünde bulundurulmalı.
Kuruyemiş Dükkânında Bulunması Gereken Ürünler
Müşterilerin özellikte tercih ettiği ve sürekli olarak satılan başlıca ürünler şunlardır;
- Çekirdek
- Antep fıstığı
- Fındık
- Tatlı Yemişler
- Karışık çerez
- Beyaz ve sarı leblebi
- Fıstık çeşitleri
- Şekerleme çeşitleri
- Çikolata Çeşitleri
- Lokum çeşitleri
Kuruyemiş Dükkânı Açmak İçin Gerekli Malzemeler
Kuruyemiş dükkânı açmak için önceden gerekli malzemelerin temin edilmesi gerekir. Bu malzemeler şunlardır;
- Açık renkli raf sistemleri
- Leblebi ve çekirdek kavurma makinesi
- Isıtıcı Ürün Dolabı
- Kuruyemiş Muhafaza malzemeleri
- Meşrubat Dolapları
- Ürünler için cam dolap
- Barkotlu Terazi
- Kamera Sistemleri
Kuruyemiş Dükkânı Maliyeti
Kuruyemiş dükkânı açmanın maliyetleri açısından ön planda demirbaşlar bulunur. Ürünler ise bu maliyettin içinde fazla yer teşkil etmez. Isıtıcı dolaplar, raf sistemi, kavurma makineleri en az 100.000 TL gibi bir maliyete sahip. Tabi bunun yanında işletme kirası, depozito ve komisyon gibi etkenleri de dikkate almak gerekir. Bu nedenle bir kuruyemiş dükkânı açmak için en az 200.000 TL ye yakın bir sermaye olması gerekir.
Ayrıca bkz: Tostçu Açmak
Daha fazla sermaye ile ticarete başlamak büyük avantaj sağlayacaktır. 300.000 hatta 800.000 TL’ye kadar kuruyemiş dükkânı açmak mümkündür. Müşteriler her zaman daha büyük ve görkemli olan dükkânlardan alışveriş yapma eğiliminde olurlar.
Normal şartlarda bir kuruyemiş dükkânı açabilmek kuruyemiş dükkanı maliyeti ile ilgili bilgileri bilmek gerekir. Bunun için gerekli maliyetler sıralanırsa;
- Ruhsat alınması, vergi levhası ile ilgili işlemler ve yasal mevzuatın yerine getirilmesi 5.000 TL
- Kira olarak ortalama 3.000 TL ile 10.000 TL arası değişen kira tutarları
- Kuruyemiş dükkânı dekorasyon maliyetleri 60.000 TL tutarlar dekorasyona göre değişebilir.
- Kuruyemiş ile ilgili ürün maliyetleri 40.000 TL alt ve üst limitlere çıkabilir.
Kuruyemiş Dükkânı Aylık Kazancı Ne Kadardır?
Ürünler genelde atıştırmalık ürünlerden oluşur. Sürekli olarak müşteriler tarafından tercih edilir. Kapalı ve açık ürünlerde fiyat farkı ve kar oranı farklıdır. Ortama olarak %25 ile % 200 e varan kar marjları mevcuttur. Ortalama kazanç günlük olarak 3.000 TL ile 10.000 TL arasında değişebilir.