Kırtasiye Açma Maliyeti

Kırtasiye Açma Maliyeti

Büyük marketlerin insan hayatına girmesi ile birlikte tüm ürünlere ulaşmada büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Gıda ihtiyacından temizlik malzemesine manav reyonundan kırtasiye malzemesini varıncaya kadar her türlü ihtiyacımızı karşılar. Okul ve büro malzemelerinin satıldığı kırtasiye dükkanlarının yerini marketler aldı.

Kırtasiye dükkanı açmak fazla rekabet gerektirmez. Konumu ve ihtiyaç duyulan ürünlerin bulunması yeterlidir. önceden yapılacak fizibilite çalışması belirlenecek konum için avantaj sağlayabilir. Özellikle büyük sermayeli market zincirlerin bulunduğu bölgede faaliyet göstermek mantıklı görünmez.

Kırtasiye Dükkanı Açmada Önemli Noktalar

Okul çevrelerinde kırtasiye dükkanı açmak mantıklıdır. Toptancı konusunu önceden çözmek gerekir. Dükkan açmadan önce bilinmesi gereken önemli noktaları bilmek gerekir. Bu noktalar;

  • Kiralık olarak açılacak ise dükkan kirası
  • Masraflar (elektrik, su, ısınma ve iletişim)
  • Stoklar ile ilgili maliyetler
  • Çalışılan ekip için ödenecek personel masrafları

Kırtasiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Kırtasiye dükkanı açmak için önceden gerekli belgelerin temin edilmesi gerekir. Bu belgeler şunlardır;

  • İşyerine ait ruhsat
  • İtfaiyeden alınmış İtfaiye yangın raporu
  • İlgili kurumdan alınmış borcu yoktur belgesi
  • Belediyeye ilan ile ilgili belgeler
  • Dükkan kira ise kira sözleşmesi, kira değil ise tapu belgesi
  • Odaya kayıt belgesi
  • Vergi dairesinden alınmış vergi levhası

Kırtasiye Dükkanı Açma Maliyeti

Normal şartlarda bir kırtasiye dükkanı açabilmek kırtasiye açma maliyeti ile ilgili bilgileri bilmek gerekir. Bunun için gerekli maliyetler sıralanırsa;

  • Ruhsat alınması, vergi levhası ile ilgili işlemler ve yasal mevzuatın yerine getirilmesi 5.000 TL
  • Kira olarak ortalama 5.000 TL ile 10.000 TL arası değişen kira tutarları
  • Kırtasiye dükkanı dekorasyon maliyetleri 50.000 TL tutarlar dekorasyona göre değişebilir. Kırtasiye ile ilgili stok maliyetleri 100.000 TL alt ve üst limitlere çıkabilir.

Ortalama olarak konuma göre normal şartlarda bir kırtasiye dükkanı açmak için asgari tutar olarak 200.000 TL civarında bir maliyeti göz önünde bulundurmak gerekir. İşyeri şayet kira değilse her ay ödenecek kira tutarı kişinin kasasında kalmasından dolayı maliyet azalmış olur.

Ayrıca bkz: Tostçu Açmak

Ortaya çıkan maliyetin ilerleyen zamanlarda yapılan ticari faaliyet ile elde edilecek kazancın tüm maliyetleri karşılaması gerekir. Aksi takdir kazanç ile maliyet arasındaki olumsuz fark kişiyi zarara sokarak iflas durumuna götürebilir.

Kırtasiye dükkanı açmak için bulunan konum, stok çeşiti, personel ve demirbaşlar maliyet hakkında bilgi verebilir. Kira olması durumunda maliyet biraz daha artacaktır. Ortalama bir dükkan için katlanılacak maliyet 70.000 TL ile 200.000 TL arasında değişebilir. Bu veriler temsili verilerdir.

Değişkenlik gösterebilir. Maliyetleri karşılama durumu söz konusu değilse bu konuda kosgeb kredisi kullanılabilir. Ortaya çıkan projelere göre destek sunar. Geri ödemesiz sunulan kredilerden faydalanılabilir. Kırtasiye dükkanı açmadan önce bu gibi durumların önceden düşünülmesi gerekir. Zira elde edilecek kazanç maliyetleri karşılamaz ise sonuç hüsran olabilir.

Oğuzhan İsa Temiz

Güncel SEO ve Marketing içeriklerini derleyip yazmayı seven yazar aynı zamanda kişisel bir blog edası içerisinde içerik üretiyor. Farklılaşan kişisel psikolojiler insanları başka bir insan haline bürünmeye zorlayabiliyor. Tabii bir filmde de geçtiği gibi " Evet,biz tüketiciyiz.Tutkulu bir yaşam tarzının yan ürünleriyiz. Cinayet,suç,fakirlik bunlar beni ilgilendirmiyor. Benim için önemli olan magazin dergileri.500 kanallı TV,iç çamaşırım da kimin adının yazdığı…" bana destek olmak isterseniz yazılarımı paylaşabilirsiniz. https://oguzhantemiz.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir