WordPress eklentiler daha çok siteniz için kolaylık sağlayan araçlar olarak geçer fakat fazlası sitenizi olumsuz etkileyebilir. Web sitenizi iyileştirebilecek yararlı eklentilere sahip olmak çok önemlidir. Eklentiler, örneğin bir çevrimiçi mağazayı nasıl kuracağınız, bir iletişim formu oluşturacağınız ve hatta arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacağınız konusunda size yardımcı olabilir. Ancak, indirip yüklediğiniz eklentilerin güvenilir, kaliteli ve iyi performans göstermesini sağlamak önemlidir. WordPress eklentileri, bir WordPress sitesine işlevsellik eklemek açısından önemli bir rol oynar. Çok fazla sayıda mevcut eklenti genellikle kullanıcının kafasını karıştıracağı gibi gereksiz olanlar da sitenizi yavaşlatacaktır. Aşağıdaki özelliklere bakarak, istediğiniz işlevsellik için doğru eklentiyi seçebilirsiniz. Eklenti en son WordPress sürümüyle uyumlu değilse ciddi performans ve güvenlik sorunlarına neden olabilir. Web siteniz için doğru eklentiyi seçerken, uyumluluğu kontrol etmek önemlidir. En iyi WordPress eklentileri, en son WordPress sürümünün yanı sıra diğer eklentiler, sayfa oluşturucular ve temalarla uyumlu olmalıdır. WordPress eklentilerini ihtiyacınıza göre kurmalı ve yönetmelisiniz. Eğer bütün işleri eklentilere bırakayım diye bir düşünce varsa kafanızda bundan hemen kurtulun.
İçindekiler
En İyi WordPress Eklentileri
Yoast SEO
Son dönemde oldukça popüler olan All in One SEO ve Rank Math SEO gibi araçlarla rekabet eden bir içerik eklentisi olarak bahsedebiliriz. Web sitenizi arama motorları için optimize etmek, başarılı bir web sitesi yapmanın en önemli kısımlarından biridir. Blog yayınlarınızı iyileştirmek için anahtar kelimeler ve okunabilirlik kullanarak, Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma şansınızı artıracak ve web sitesi ziyaretlerini artıracaksınız. Yoast, bu görevi basitleştirmenize yardımcı olabilecek, sahip olunması gereken bir eklentidir. Yoast, web sitenizi ve blog yazılarınızı geliştirmek için anahtar kelimeler kullanmanıza, okunabilirliği kontrol etmenize ve hatta makalelerinizi birçok farklı şekilde geliştirmek için ipuçları sağlamanıza olanak tanır. Eklenti sayesinde hangi değerli kısımları atladığınızı görebilir verdiği uyarılar sayesinde de bunlara tekrar göz gezdirebilirsiniz. Pro sürümü birçok özelliği bünyesinde bulundursa da normal versiyonu eğer büyük bir işletmeniz yoksa işinizi görecektir.
Elementor
Çoğu kişinin WP Bakery yerine tercih ettiği ve daha kullanışlı olan bir eklentidir. Basit arayüzü sayesinde kolayca istediğinizi bulabilir, hiç bilmeseniz bile yarım saat gibi bir sürede çözebilirsiniz. Bir web sitesi oluştururken, ürünlerinizi tanıtmak ve daha fazla müşteri çekmek için genellikle açılış sayfaları ve satış sayfaları oluşturmanız gerekir. Bir sayfa oluşturucu eklentisinin yardımıyla WordPress, herhangi bir web tasarım deneyimi olmadan kolayca bir giriş sayfası tasarlayabilir. Örneğin bir mimarlık sitesi yapmak istiyorsunuz fakat aklınızda bir fikir yoksa rakiplerinize göz atabilir ne gibi değerleri kullandıklarını saptayabilirsiniz. Böylelikle kafanızda bir düşünce olacak ve buna göre düzenlemeler yapabileceksiniz. Bu yüzden bizim görüşümüz, Elementor, WordPress’teki tartışmasız en iyi ücretsiz sayfa oluşturucu eklentisidir
Ninja Forms
Daha çok hizmet sitelerinde karşımıza çıkan bir araçtır. İnsanların geri dönüşlerini önemseyen ya da bu geri dönüşlerden gelir elde eden kimseler bu eklentiyi kurabilir ve kullanıcıların mesajlarına ulaşabilir. İletişim formu, gönderim formu, yükleme formu, kayıt formu, farklı WordPress sitelerini kurarken oluşturulacak form türlerinden sadece birkaçıdır. Ninja Forms, ihtiyaçlarınıza göre herhangi bir form oluşturmanıza izin veren güçlü bir eklentidir. Eklenti, farklı alanlara sahip formlar oluşturabileceğiniz ve hatta e-posta listeleri oluşturmak için bağlanabileceğiniz, kullanımı kolay bir düzenleyiciyle birlikte gelir. Basit arayüzü ve ayarlar sekmesi ile kolayca ayarlarınızı
Mutlaka göz atın => SEO Uyumlu Makale En İyi Nasıl Yazılır?
WP Super Cache
WordPress’in en çok kullanılan hız eklentilerinden bir tanesi olduğunu söylemekte fayda var. Web sitenizin hızlı yüklendiğinden ve iyi çalıştığından emin olmanız önemlidir. Google, web sitenizin hızını ve performansını sıralama faktörleri olarak kullanır ve daha da önemlisi, web sitenizin ziyaretçileri web sitenizin 3 saniye içinde yüklenmesini bekler. WP Super Cache, tarafından sağlanan bir web sitesi önbellekleme eklentisidir. Eklenti, sayfanın yüklenmesini hızlandırmak için web sitenizde en sık kullanılan kodları ve öğeleri sıkıştırabilir. Eklenti tek bir tıklama ile de etkinleştirilebilir ve kullanıma hazır hale getirilebilir. Ayarları oldukça önemli olup sitenizin hızını belirleyecek faktörler arasında yer alır.
Smush İmage
Bir blog geliştirirken, blog gönderisine çok sayıda resim ekleyeceksiniz. Bunları optimize etmek hem kullanıcı deneyimi açısından hemde Google botları tarafından önemsneen bir durumdur. Bu genellikle web sayfalarınızın ağırlaşmasına ve yavaş yüklenmesine neden olur. Bu nedenle, dosya boyutlarını küçültmek için görüntüleri sıkıştırmak ve optimize etmek önemlidir. Smush, görüntü kalitesini etkilemeden dosya boyutunu küçültmek için web sitesine yüklediğiniz her görüntüyü otomatik olarak sıkıştırabilen ücretsiz bir eklentidir. Eğer çok sayıda resimleriniz varsa bu eklenti işinizi görecektir fakat az sayıda resminiz varsa eklenti yüklemek yerine Photopea gibi sitelerden manuel bir şekilde optimize edip yükleyebilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir eklenti yavaşlatmasına maruz kalmamış olursunuz.
WooCommerce
E-ticaret sitelerinin olmazsa olmaz eklentilerinden bir tanesidir. WooCommerce eklentisi, bir WordPress sitesinden neredeyse her şeyi satmayı mümkün kılar. İster web sitenizde satış için fiziksel ürünleri listeliyor olun ister web sitenize dijital olarak indiriyor olun, WooCommerce, çevrimiçi para toplama özelliği de dahil olmak üzere gerekli tüm e-ticaret özelliklerini WordPress’e ekler. WordPress içinden ayarlayabileceğiniz bu eklentide satışları, mailleri, bütün rakamları ve verileri elde edebilir buna göre bir fikir yürütebilirsiniz. WordPress ile oldukça uyumlu çalışan bu eklenti en popüler e-ticaret eklentileri arasında yerini almıştır. Ücretsiz ve ücretli eklentilerden oluşan büyük ayarlamaya sahip olan bu eklenti, e-ticaret mağazanız için sonsuz olanaklar sunacağı gibi WordPress ile çevrimiçi satış yapmaya başlamak için size yeterli özellik sağlar. Bu şekilde, web sitesinde gerçekleştirebileceğiniz işlem türlerinde neredeyse hiçbir kısıtlama yoktur. Ek olarak, WooCommerce çok popüler bir WordPress eklentisi olduğundan, bu aracı kullanarak şık bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza yardımcı olmak için birçok tema oluşturulmuştur.
KeyCDN
Sitenizin hızını artırmak için tüm eklentilerin havuzunda, KeyCDN, sitenin yükleme süresini hızlandırmak için en basit ve en güvenilir eklentilerden biridir. Siteler çok uzun yüklenirse, kullanıcılar sabrını kaybedebilir ve başka bir siteyi aramaya çalışabilir. Basit entegrasyonu ile web siteniz için değer yaratabilir ve kullanıcıları mutlu edip gezinmelerini sağlayabilirsiniz. Özellikle artık son günlerde kullanıcıların beklemeye hiç tahammülü kalmadı. Bu yüzden hızlı bir site istiyorsanız eklentiler işinizi görebilir.
WPtouch
Kullanıcılar PC yerine daha hızlı olmasından dolayı mobilden girişleri tercih etmektedirler. Cep telefonlarının sayısı her geçen yıl arttığından, web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek her zamankinden daha önemlidir. WordPress web sitenizin basit ve zarif bir mobil sürümünü oluşturmanıza olanak tanır. Ücretsiz sürüm, başlangıç için temel işlevler sağlarken, premium sürüm daha fazla seçenek, tema, çok iyi bir yönetim paneli ve mükemmel destek sağlar. Mobil sürüm için büyük bir işletmeniz yoksa ücretsiz bir sürüm de tercih edebilirsiniz.
Broken Link Checker
Özel yazılım bir kod kullanıyorsanız ya da eklentilerin güncellenmesi ile kırık linkler ortaya çıkabilir. Broken Link Checker, web sitenizdeki bozuk bağlantıları izleyebilen bir WordPress eklentisidir ve bozuk bir bağlantı bulursanız sizi hemen bilgilendirir. Bozuk bağlantılar, düzgün çalışmayan web sayfalarına giden köprülerdir. Örneğin, bunun nedeni URL’nin yanlış olması veya bağlandığınız web sayfasının artık mevcut olmaması olabilir. SEO’nuzu olumsuz etkileyeceği ve kullanıcılara kötü bir deneyim yaşatacağı için her zaman bozuk bağlantılardan kaçınmalısınız.