Bir alan adınız var ve bu alan adının otoritesini yükseltmek mi istiyorsunuz? Hiç endişe etmeyin çünkü bu içeriğimizde sizlere harika taktikleri aktarmış olacağız. Bildiğinizi gibi birçok kişi domain otoritesi adı altında araştırmalar sağlamaktadır. Günümüzde her bir domainin farklı bir otorite puanı bulunmaktadır. Bu puan genel olarak tanıtım yazısı satın alma gibi durumlarda ön plana çıkmaktadır.
Peki tanıtım yazısı alacak olan birisi, neden domain otoritesini kontrol eder? Çünkü domain otoritesi, web sitesinin gücünü bizlere kısmen de olsa göstermektedir. Tabi bu noktada algoritmayı kandırarak hızlı şekillerden yükseltenler de bulunmaktadır.
Bu içeriğimizde adımlar halinde domain otorite arttırma yöntemlerine göz atacağız. Lafı daha fazla uzatmadan ilgili soru başlıklarına geçiş yapabiliriz.
Domain Otoritesi Nedir?
Domain Otoritesi, Domaint Authority (DA) kelimesinin Türkçe’ye çevrilmiş halidir. Web sitelerinin, arama motorlarında yer alan sonuçlarına göre bir başarı puanının belirlenmesidir. PA değeri 1 ile 100 arasında verilmektedir. Bir alan adının otorite puanı ne kadar yüksek olursa, hem sitenin hem de domainin o kadar kaliteli olduğunu anlayabilmekteyiz.
Not: Bir web sitesinin otoritesini yükseltmek istiyorsanız hem PA hem DA değerlerini yükseltmeniz gerekmektedir. Page Authority (PA) ile Domain Authority (DA), düzgün ve doğru bir çalışma yapılarak yükseltilmesi gerekilen konulardan birisidir.
Domain Otoritesi Nasıl Yükseltilir?
Domain otoritenizi yükseltmeniz için bazı başlıklar hazırladım. Bu başlıklara geçerek sizlerde hızlıca domain otorite nasıl yükseltilir sorusunun cevabına ulaşım sağlayabilirsiniz.
1. Kaliteli İçerikler Daima Tercihiniz Olmalı
Kaliteli bir içerik, sizi Google’da üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır. Üst sırada olmasanız dahi, iyi hazırlanmış bir içerik ile sitenizin kalitesinden asla ödün vermezsiniz. Bu noktada özgün ve SEO uyumlu makaleler ile hem sitenizin yapısını hem de DA değerini çok daha iyi bir duruma getirebilirsiniz.
İyi bir makale hazırlarken bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz:
- İçerik uzunluğuna dikkat edelim. Bir içeriği 1000 – 2000 kelime yazmak, sizi ön planda tutmayacaktır. Kaliteli ve öz anlatımı tercih edin.
- Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat edin, fazla anahtar kelime kullanmamaya özen göstermelisiniz.
- Noktalama işaretleri, ziyaretçiler için çok önemli bir adımdır. Noktalama işaretlerine mutlaka dikkat etmeliyiz.
- Size hit getirebilecek içeriklere odaklanın. Bu noktada Semrush, Ahrefs gibi farklı araçlardan yardım alabilirsiniz.
- Ne fazla ne de az görsel kullanmaya çalışın. Resimlerle boğmak yerine nokta atışı yaparak gerekli alanlara görseller eklemenizi tavsiye etmekteyiz.
2. Kullanıcı Dostu URL Yapısı Oluşturun
Günümüzde en büyük hatalardan birisi de yanlış URL kullanımı konusudur. Birçok kişi URL’leri uzatıyor da uzatıyor. Maalesef bu konuda hem Google için hem de kullanıcı için kısa ve öz bir şekilde URL hazırlamanız gerekmektedir.
Doğru URL: www.oguzhantemiz.com/semrush-nasil-kullanilir
Yanlış URL: www.oguzhantemiz.com/semrush-nedir-nasil-kullanilir-2022
Burada hem anahtar kelimemi kısa tuttum, hem de herhangi bir tarih, rakam vb şeyleri eklememeye özen gösterdim.
3. Meta Title ve Meta Description Optimizasyonu
Bir içeriğin Meta Title ve Meta Description alanları mutlaka doldurulması gerekmektedir. Bu noktada Google’a yansıyan taraf oldukları için, SEO ve kullanıcı odaklı olması gerekmektedir. Aynı zamanda meta description alanlarında, ziyaretçiyi çağırma eylemini de mutlaka kullanmanız gerekmektedir. Örnek olarak “hemen tıklayın ve bilgilere hızlıca ulaşın” gibi bir ek açıklama olabilir.
4. Görselleri Doğru Biçimde Yayımlayın
Sitede yer alan bir görsel SEO, site hızı ve Domain otoritesi gibi birçok alanda farklar yaratmaktadır. Gelin kısaca görsel yüklerken ve yükledikten sonra ne tür işlemlerin gerektiğine kısaca bir göz atalım.
- Görseli WEBP formatında yüklemeniz,
- Görseli optimize ederek (Boyut küçültme) yüklemeniz,
- Görseli yükledikten sonra doğru anahtar kelime ile alt text eklemeniz.
Burada yer alan maddeleri mutlaka uygulamanız gerekmektedir. Bu noktada yapılan tüm çalışmalar hem siteniz için hem de da arttırma yöntemleri konusunda sizlere artı dönüş sağlayacaktır.
5. Kırık Linkleri Temizleyelim
Web sitesinde yer alan iç linklemeler, site otoritesini ve sağlığını oluşturan önemli unsurlardan birisidir. Bu sebepten dolayı siteyi SEO analiz araçları ile taramanız ve tüm kırık linkleri tespit etmeniz gerekmektedir. Bu noktada kırık olan tüm linkleri ilgili sayfalara 301 yönlendirme yapabilirsiniz. Eğer kırık linkler temizlenmezse, sapam olarak algılanabilir ve web sitenizin otoritesini direkt olarak olumsuz etkiler.
6. Backlink Çalışmaları Önemli Bir Konu
Geldik en önemli diyebileceğimiz başlığa. Backlink, başka bir siteden gelen bağlantılara denmektedir. Sitenizin sıralamalarda yükselmesi, domain otoritenizin artması, sektörünüzde ilerleme kaydetme gibi birçok alanda işimize yaramaktadır. Tabi burada kaliteli web sitelerinden link almanız gerekmektedir. Kötü değerlere sahip olan bir siteden backlink almak, site yapısına ve otoritenize zarar verecektir.
7. Anahtar Kelimemiz “SEO”
SEO yoksa bizde yokuz 🙂 Bildiğiniz üzere bir web sitesinin trafiğinin artması, teknik hatalarının giderilmesi, rakipleri geçme gibi birçok konuda ortak bileşen SEO olmaktadır. Bu alanda sitenize bir SEO çalışması uygulamanız, domain otoritesi konusunda en büyük etkenlerden birisi olacaktır.
SEO, düzenli bir şekilde devam ettiği sürece zaten hem sitenizin PA oranı hem de DA oranı seviyeli ve sağlıklı olarak yükselecektir. Bu sebepten dolayı da SEO’nun nimetleri arasında bizim konumuz olan domain otorite arttırma konusu da yer almaktadır.
Bu içeriğimizde genel olarak domain otoritesi yükseltme adımlarına göz atmaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale olmuştur. Birçok bilgi ve haber için bloğumuzu takip etmeyi unutmayın.
ben de web sitemin değerlerini yükseltmek istiyorum ama tabi ki de çaba gerekiyor. Bilgiler için teşekkür ederim
Eskiden PR için uğraşırdık şimdi DA için uğraşıyoruz. Seo çalışmalarımız sonsuza dek bitmeyecek gibi. Aslında insan her zaman yeni modaya ayak uydurur, yeni seo kurallarını uygulayabilir zoruna gitmez ama kabul edilemeyen mesele şu; kaliteli içerik ürettiğimiz halde bizden daha üstte çıkan sayfalar var ve sayfaya girdiğinizde boş, saçma, yabancı dilden bozuk çeviriler veya google arama sonuçlarının olduğu gibi kopyalanıp yapıştırıldığını görüyoruz.
Çok faydalı bir makale olmuş, kesinlikle bazı webmasterların sağdan soldan duydukları her şeyi sitelerine işlemeleri ne yazık ki emeklerinin sonucu hüsran ile sonuçlanıyor. Kaliteli içerik, güncel içerik ve kaliteli backlink.
Özellikle otoriter sitelerden profil backlink alımı ve tanıtım yazısı çok güçlü bir yapı oluşturur.