Toprak Kaynaklı Isı Pompası Kurulum Maliyeti

Toprak Kaynaklı Isı Pompası Kurulum Maliyeti

Toprak kaynaklı bir ısı pompası, bahçenizde gömülmüş olan toprak döngüsü diye bilinen bir boru halkasının çevresinde antifriz ve su karışımlarını dolaştırır. Zeminden gelmekte olan ısı, akışkana absorbe yapılır ve daha sonrasında bir ısı esanjörü tarafından ısı pompasına geçiş yapar. Zemin yüzeyin altında sabit bir sıcaklıkta kalmakta olup, bu sebeple ısı pompası pek çok yıl boyunca kullanılabilir. Toprak kaynaklı ısı pompası kurulum maliyeti hakkında bilgi almak için doğru adrestesiniz.

Toprak Halkasının Uzunluğu Nedir?

Toprak halkasının uzunluğu, kullanılacak evin büyüklüğüne ve ihtiyaç olan ısı miktarına bağlı olarak değişir. Çok uzun döngüler yer üzerinden daha fazla ısı çeker, fakat gömülmek adına daha fazla yere ihtiyaç vardır. Alan sınırlı ise çok uzun döngüler elde etmek yerine dikey bir sondaj kullanmak düşünülebilir.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası Nasıl Çalışır?

Zeminde bulunan ısı, düşük olan sıcaklıkta yer altında gömülmüş olan bir boru halkası içinde dolaşan akışkan ile emilim yapar. Akışkan ise daha sonrasında, toprak kaynaklı ısı pompasının kullanılacağı yerde kullanılacak veya ısıtılacak olan sıcak suyu devrelerindeki suyu ısıtabilmek adına, yüksek sıcaklığa çıkartan bir kompresörden geçer. Soğutulmuş olan akışkan, zemine tekrar geri döner ve ısıtma gerektiği müddetçe devamlı olarak bir işlem ile yer üzerinden daha fazla enerjiyi absorbe eder.

Biyokütle enerji santrali maliyeti hakkında bilgi almak için: Biyokütle Enerji Santrali Maliyeti

Toprak Kaynaklı Isı Pompası Nasıl Döşenir?

Toprak Kaynaklı Isı Pompası nasıl çalışır

Aslında normal zamanda halka düz olarak döşenir yada yaklaşık olarak 2 metre derinliğinde açmalara dolanır, fakat bahçede yeterli alan olmadığı zaman normal boyutlarda bir zemin için 100 metre derinliğe kadar dikey bulunan bir halka takılabilir. Isı pompalarının aktif hale gelebilmesi için elektrik gerektiğinden dolayı çevre tarafından biraz etkisi olur, ama sudan, havadan veya yerden çıkarılan ısınma olayı doğal olarak sürekli yenilenir.

Toprak Kaynaklı Isı Pompasını Tercih Etme Nedeni Olan Faydaları Nelerdir?

Toprak kaynaklı olan ısı pompası faydalarını şunlardır;

  • Oldukça düşük olarak gelen yakıt faturaları
  • Değiştirilen yakıt cinsine bağlı olan karbon emisyonu düşük
  • Yakıt takviyesi gerektirmiyor
  • Kullanılacak olan evin yanı sıra kullanılan suyu da ısıtır
  • En az seviyede bakım gerektirir
  • Bir hava kaynağı olarak bilinen ısı pompasından çok daha verimli sonuçlar elde eder ancak maliyeti daha yüksek olacaktır.

Özellikle konvansiyonel olan bir elektrikli ısıtmayı değiştirmeyi düşünen insanlar için faturalardaki azalma bir hayli ön plana çıkar.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası Maliyeti Nedir?

Toprak kaynaklı ısı pompası kurulum maliyeti ısı pompasını kullanacağınız alana ve malzemelere göre devamlı olarak değişkenlik gösterebilir. Toprak halkasının uzunluğu, kullanılacak evin büyüklüğüne ve ihtiyaç olan ısı miktarına bağlı olarak maliyet de değişebilir.

Çok uzun döngüler yer üzerinden fazlaca ısı üretir, fakat gömülmek adına daha fazla yere ihtiyaç vardır. Alan sınırlı olduğunda ise çok uzun döngüler elde etmek yerine dikey bir sondaj kullanmak düşünülür. Alana bağlı olarak maliyet hesaplanır.

Oğuzhan İsa Temiz

Güncel SEO ve Marketing içeriklerini derleyip yazmayı seven yazar aynı zamanda kişisel bir blog edası içerisinde içerik üretiyor. Farklılaşan kişisel psikolojiler insanları başka bir insan haline bürünmeye zorlayabiliyor. Tabii bir filmde de geçtiği gibi " Evet,biz tüketiciyiz.Tutkulu bir yaşam tarzının yan ürünleriyiz. Cinayet,suç,fakirlik bunlar beni ilgilendirmiyor. Benim için önemli olan magazin dergileri.500 kanallı TV,iç çamaşırım da kimin adının yazdığı…" bana destek olmak isterseniz yazılarımı paylaşabilirsiniz. https://oguzhantemiz.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir